Máj. 2012
Hétf.Kedd.Szer.Csüt.Pént.Szomb.Vas.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Latest topics
» Mégis van oligarchia?
Today at 9:54 am by nagyistván

» Hazugság és valóság.
Today at 9:42 am by patrióta

» Rendszerváltás húsz éve
Yesterday at 12:22 pm by nagyistván

» Beszólt a kormánynak
Yesterday at 12:13 pm by nagyistván

» Elfújta a Széll...
Yesterday at 8:57 am by nagyistván

» Fontos - kimaradt az Alkotmányból...
Yesterday at 8:45 am by nagyistván

» A város 2012. évi költségvetése.
Yesterday at 8:42 am by nagyistván

» Zárt ülés és az Aditus!
Yesterday at 8:32 am by nagyistván

» Rendezvények!!!
Csüt. Máj. 17, 2012 10:37 pm by szilvercica

Jegyzői pályázat élbírálása Mezőkovácsházán!

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Jegyzői pályázat élbírálása Mezőkovácsházán!

Témanyitás by nagyistván on Szer. Aug. 24, 2011 1:42 pm

Mivel Mezőkovácsházán Liberális érzelmű vezetés van ezért remélem a liberális ajánlást maradéktalanul végre fogja hajtani a testület.
Íme az ajánlat:A helyi közigazgatási szervek tudomása nélkül, minden gazdasági és stratégiai pozícióba saját, jól kiképzett csatlósainkat kell helyezni. Csatlós csak ott foglalhat el tiszti pozíciót, ahol a beépített embereink már jelen vannak.A közhivatalokba elbutult, ostoba, rosszindulatú személyeket kell pozíciókkal ellátni. Egyes ügyekkel több osztálynak, alosztálynak és csoportnak kelljen foglalkozni, de döntést egyik se tudjon hozni a másik jóváhagyása nélkül. Semmiképpen nem engedhető meg normális működésük. Így el lehet érni, hogy semmi ne működjön, ami nem a mi fajtánk érdeke.

nagyistván

Hozzászólások száma: 256
pontozás: 277

Vissza az elejére Go down

Re: Jegyzői pályázat élbírálása Mezőkovácsházán!

Témanyitás by szilvercica on Szomb. Szept. 03, 2011 12:09 pm

Ami tény, Új jegyző van.
Milyen lesz, nem tudjuk.
Az biztos, hogy rengetegen ismerik a városban és Én még nem hallottam, hogy valaki szidta volna az eddigi munkáját.
A magam részéről bizalmat szavazok Neki és remélem erre rá is fog szolgálni.
Az eddigi jegyző működését jól írta le az előző hozzászóló, valószínűleg jól ismeri belülről a hivatal működését.
Hát ezen kell változtatni az új jegyzőnek.
Szerintem nincs ilyen vagy olyan értékrendű jegyző (nem is lehet) csak szakszerű, a törvényeket betartó és betartató, a hivatali és hatósági munkát lelkiismeretesen végző jegyző van.

szilvercica

Hozzászólások száma: 371
pontozás: 372

Témanyitás by nagyistván on Szomb. Szept. 03, 2011 3:29 pm

Tisztelt szilvercica, Én a nyitó írásban csupán azt írtam le hogy a haldokló liberális milyen intelmekkel látta el fiát az örök vadász mezőkre való költözése előtt. Íme a teljes végakarat:ÍME A FORRÁSANYAG Én nem tudom hogy ki az új jegyző, de azt sem tudom hogy konkrétan mi a jegyző munkaköri feladata. De arról sincs ismeretem hogy az ex jegyző milyen munkaköri hiányosságokat követett el, vagy csak kedvezőbb munkakört talált magának és ezért közös megegyezéssel távozott. Az 1994-es országgyűlés választáskor halottam egy érdekes beszélgetést, arra buzdította egyik polgár a társaságban lévőket hagy szavazzanak Tóth Sándorra mint az MSZP 7-es körzet jelöltjére. Megkérdeztem mivel tudja az érveit alátámasztani? -mert nem halottam rá semmi rosszat.- És jót? -Azt se-
Az érvelés bejött a polgárok bizalmat szavaztak a jelöltnek. Az úr továbbra is megtartotta ezt a szokását nem sok nyomot hagyott maga után. De amúgy derék ember volt.

nagyistván

Témanyitás by szilvercica on Szomb. Szept. 03, 2011 10:26 pm

Kedves nagyistvan!

Milyen egy liberális szemléletű városvezetés milyen van még?
Szerintem egy kisvárosban ennek nem igen van tere. Egy települést vezetni lehet jól meg nem olyan jól.
Az intézményrendszert nagy automatizmusok mozgatják, a költségvetés jelentős része determinált, fejlesztésre egy pici marad vagy semmi. Rosszabb esetben elviszi az adósság.
Fejleszteni csak a fenntarthatóság alapos mérlegelése után szabad. (nem szabad hitelből városközpontot kikövezni, szökőkutat építeni és ilyesmire hiteleket fölvenni mert soha nem térül meg)SAJNOS- pedig kellene, jó lenne.
Ha költségcsökkentést jelent (erőforrás, energetika, "olcsósítás") akkor mérlegelés után lehet értelme akár hitelt is felvenni mert a megtakarítás lehet a hitel fedezete.
Hitelből nem szabad létszámot emelni, bért emelni, alap intézményi kört bővíteni.
Hát egy jó városvezetés szerintem ilyesmi stratégiát követ.
Egy kevésbé jó többet költ mint amennyit szabadna és eladósítja a jövőt.
Lehet, hogy minden fejlesztése fontos, akár népszerű is lehet, de nem meggondolt.
Ahogy eladósodtak a családok így adósodnak el a városok is.
Svájci frank alapú kovácsháza aktuális adóssága is akár csak a többi önkormányzaté.
Ahogy öröklődik egy családban a szülők vagyona vagy adóssága ugyan így viszi tovább egy-egy választási ciklus után az ország vagy egy város tartozása is.
Ez egyrészt bonyolult de végeredményben egyszerű képlet is.
A város jelenlegi vezetése hozza nyilvánosságra hogy vette át a várost össze lehessen vetni milyen állapotba kerül a ciklus végére.

szilvercica

Témanyitás by nagyistván on Vas. Szept. 04, 2011 8:49 am

Kétfajta fő politikai áramlat van:
1; Szoc-lib. (Internacionalista)
2;Nemzeti (Nacionalista)
Az Internacionalista irányzat lényege a háttér nemzetközi pénzhatalom érdekeit az ország érdekei fölé kell helyezni. Az ország szuverenitása másodlagos.
A Nemzeti (nacionalista) gondolkodás lényege az ország, település, család (szuverenitása) érdekei mindenek felett. Ha Mezőkovácsházán a választók Nemzeti vezetést választatott volna akkor a következő végakaratot ajánlottam volna a testület figyelmében: A város átadás átvétele már nyilvánosságra lett hozva, még ezen a fórumon is. De aki a valóságot hozta nyilvánosságra azok írásaikkal együtt törölve lettek a fórumról. Így a lakosság az átadás átvétel bizonyos kozmetikázott változatát ismerte meg. De remélem mivel most már létezik egy másik fórum
( mkovacshaza.hungarianforum.net) is. A tájékozódásra vágyók rendelkezésre áll, így nagyobb esély van hogy a lakosság részére a valóság jobban ki lesz bontva. Mivel a Nemzeti ,,mezokovacshaza.hungarionforum.net" fórum fő irányelve: HAZUDNI PEDIG NEM SZABAD.

,,Az igazság létezik csak a hazugságot kell kitalálni"

nagyistván

Témanyitás by szilvercica on Vas. Szept. 04, 2011 4:37 pm

Kedves nagyistván!

Ha jól értem szavait, a jelenlegi városvezetés kijátssza a kovácsházi vagyont a nemzetközi valaminek a kezébe, a nemzetközi tőkéscsoportok hálózatának szolgáltatja ki Kovácsházát.
Hogy arany Jánost idézzem:
-"gondolta a fene"-
De persze biztos Önnek van igaza.
Az előző városvezetés nem az OTP-nél vezette a város számláját, amely pénzügyi csoport fő tulajdonosai amerikai befektetési alapok?
Nem-, a helyi takarékszövetkezet tiszta magyar kisbefektetőitől vett fel hiteleket így a kamat a helyi tak.szöv kisnyugdíjasainak kamatait növelte?
Vagy mégse?
Az előző városvezetés nem a Francia többségi tulajdonú villany és gázszolgáltatótól vette az intézményeknek a szolgáltatást?
Tessék mondani akkor Ők is liberálisak voltak, kozmopolita hazaárulók, vagy nekik lehetett mert más mércével mérjük Őket?
Ha nincs igazam fenti állításaimban konkrét cáfolatot kérek, ha igazam van kérek más differenciát az Ön által leírt két irányzat között.
Ha átmegy demagógiába nem méltatom válaszra, ha kulturáltan boncolgatjuk az értékrendek béli különbséget szívesen polemizálok Önnel.

szilvercica

Témanyitás by nagyistván on Hétf. Szept. 05, 2011 1:29 pm

Ez a topck A jegyzői pályázat bírálása Mezőkovácsházán! Az előző írásaim csak azt tartalmazzák ami abban szó szerint le van írva. Abba belemagyarázni, értelmezni, cenzúrázni, új tartalommal felruházni felesleges. Mivel én nem ismerem az új jegyző kvalitását, eddigi munkáját, Szívesen vettem volna hogy milyen konkrét érdemek figyelembevételével lett az Ő pályázata a nyerő. Arról tájékozódtam hogy az ex jegyző a hivatali munkát igen jó színvonalon irányította, ezért a felügyeleti szervek ezt írásban többször megjegyezték. De vajon az új jegyzőt az eddig végzet munkájában milyen elismerésben részesítették milyen közigazgatási gyakorlatot szerzett?. Ezt azért bátorkodom megkérdezni mivel a másik két pályázóról annyit tudok hogy ők mind ketten egyetemi végzettséggel rendelkeznek.
Mondjuk: az 1-es Tanári diploma, jogi egyetem kitűnő bizonyítvánnyal, több éves aljegyzői (közigazgatási) gyakorlattal.
Mig a 2-es: Több egyetemi (szakirányú) diploma Professzori cím. Egyetemi tanári diploma, Több éves jegyzői gyakorlat.

nagyistván

Témanyitás by szilvercica on Hétf. Szept. 05, 2011 10:34 pm

Értem nagyistván, de mégse értem.
Liberális vagy nemzeti jegyző?
Ezt nem értem.
Csak erről írt ezt értem.
Hát én elolvastam azt a "tanmesét" amit belinkelt, de ezt tényleg nem értem hol van ott a jegyző és hol nincs politikai értékrend.
A magam részéről most ezt itt befejezem mert tényleg értelmetlenné vált.
Hogy kik voltak a jegyző jelöltek azt Ön nyilván tudja, én nem, csak annyit írtam engedtessék meg, hogy egy hét után nem törünk pálcát senki felett.
befejeztem, megyek dorombolni:)

szilvercica

Témanyitás by nagyistván on Kedd. Szept. 06, 2011 5:58 am

Igen Kedves szilvercica- szokták mondani ami nincs azt ne keresd! Szoc lib (internacionalista), vagy nemzeti (nacionalista) jegyző, ha az írásomban erre keres választ, felesleges mert ilyen az én írásaimban nincs. Az új jegyző felett pedig végképp nem akartam pálcát törni, csupán a ,,nacionáléja" (szakmai előmenetele) érdekelt, mert azt kevésnek tartottam hogy: ,,Én még nem hallottam, hogy valaki szidta volna az eddigi munkáját."(szilvercica) Igen a tanmesét elolvasta, de nem a tanmeséket mivel ezen e fórumon működik Szoc-lib cenzor, aki a nemzeti tanmesét letörölte. Valószínű nem bízik a fórumozók érték ítéletében ezért felügyeli hogy a nem ,,kívánatos" írások ne fertőzzék az elvtársak gondolkodását (értékítéletét). Biztos a ,,Nagy testvér" erre nem bízta meg csak, hogy a szokás a beidegződés nagy úr. Mert a ,,szocializmusban" az egy természetes kategória volt hogy az írások három kategóriába voltak sorolva: Úgymint TILTOTT, TŰRT, és TÁMOGATOTT. Íme a: Nacionalista tanmese

nagyistván

Témanyitás by zsandark on Kedd. Szept. 06, 2011 12:02 pm

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

zsandark

Hozzászólások száma: 1075
pontozás: 1172

Témanyitás by szilvercica on Szer. Szept. 07, 2011 11:31 am

Köszönöm válaszát, azt hiszem kibeszéltük.
Remélem találkozunk más témában kedves nagyistván.

szilvercica

Témanyitás by nagyistván on Szer. Szept. 07, 2011 5:22 pm

szilvercica írja:Köszönöm válaszát, azt hiszem kibeszéltük.
Remélem találkozunk más témában kedves nagyistván.

Igen erre nem lehet mit mondani, Tisztelt szilvercica. Őn úgy írogatott mint egy igazi internetes torol. Én azt hiszem hogy az a jó kifejezés ha azt mondom érdemben semmit sem tárgyaltunk ki. Ugyanis egy lényeges momentum sem vetődött fel.
Pld: 1; Nem tudtam meg valójában ki is lett a jegyző.
2;Nem tudtam meg azon érveket amiért a testület a három jelölt közül őt választotta.
3; Nem esett szó az előző tevékenységéről (nacionáléjáról).
4;De arról sem esett szó hogy a testület (lakosság) mit is várna el az új jegyzőtől konkrétan.
Egyet tudtam meg hogy az előző ténykedése során senki nem szidta. Ebből pedig az következik hogy nem volt olyan helyzetben hogy konkrét döntéseket hozzon, mert ugye senki nem tud olyan döntést hozni ami mindenkinek tetszik.
Igen én tudomásul veszem hogy ezen fórumon írogató ,,közéleti" polgároknak ennyire telik.
Avagy netalán más égitestről jött és senki nem tud róla semmit?
Csodálkozom, hisz az előző pm-ről sokan tudtak nem létező dolgokról. Vagyis pontosabban csak arról tudtak.
Pedig az igazság létezik csak a hazugságot kell kitalálni!

nagyistván

Témanyitás by zsandark on Csüt. Szept. 08, 2011 1:10 pm

nagyistván írta:
Pld: 1; Nem tudtam meg valójában ki is lett a jegyző.

Na Pista, megtudtad ki a jegyző? Bemutatták a testületin.
Bár szerintem tudtad te, hiszen a haverok biztos informáltak! Smile

zsandark

Hozzászólások száma: 1075
pontozás: 1172

Témanyitás by szilvercica on Csüt. Szept. 08, 2011 6:06 pm

Konkrétan:
nagyistvannak

1. a jegyző személye nem titok, nyilvánosságra hozták.
2.talán kérdezzen meg egy képviselőt, én nem vagyok testületi tag.
3. én úgy tudom, hogy egy időben önkormányzati alkalmazott volt Kovácsházán(anyakönyvi ügyekkel foglalkozott)-ezért elég sok emberrel találkozott örömteli vagy szomorú események kapcsán. Talán Önnel vagy családtagjaival is.
4. A testület a munkáltatója talán ott tájékozódjon, milyen elvárásokat fogalmazott meg a testület.
Nagyistván!
Minek kavarodik ide az előző pm?
Mi köze van a jelenlegi testület döntéséhez egy olyan embernek aki ma nincs közpolitikai funkcióban?
Ki mit mondott, hazudott róla engem egy cseppet sem érdekel, nemcsak őszintének kell lenni annak is kell látszani.Ha ez neki nem sikerült és abba bukott bele,hogy ellenfelei mit állítottak róla legközelebb ebből okulva erre is jobban fog figyelni.

szilvercica

Témanyitás by nagyistván on Pént. Szept. 09, 2011 8:02 am

Nem értem a jegyző személye és nacionáléja körül ez a misztikus titokzatosság. Aki ismeri mutassa be, ne misztifikáljunk! Vagy senki úgy istenigazából nem ismeri, hogy ahhoz a nevét vagy a Nickjét adná?

nagyistván

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics