Máj. 2012
Hétf.Kedd.Szer.Csüt.Pént.Szomb.Vas.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Latest topics
» Mégis van oligarchia?
Today at 9:54 am by nagyistván

» Hazugság és valóság.
Today at 9:42 am by patrióta

» Rendszerváltás húsz éve
Yesterday at 12:22 pm by nagyistván

» Beszólt a kormánynak
Yesterday at 12:13 pm by nagyistván

» Elfújta a Széll...
Yesterday at 8:57 am by nagyistván

» Fontos - kimaradt az Alkotmányból...
Yesterday at 8:45 am by nagyistván

» A város 2012. évi költségvetése.
Yesterday at 8:42 am by nagyistván

» Zárt ülés és az Aditus!
Yesterday at 8:32 am by nagyistván

» Rendezvények!!!
Csüt. Máj. 17, 2012 10:37 pm by szilvercica

Pár kérdés a polgármesterhez vagy ahhoz aki tudja a választ

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Pár kérdés a polgármesterhez vagy ahhoz aki tudja a választ

Témanyitás by steven the great on Kedd. Jún. 14, 2011 12:10 pm

Régóta nagy a csend a honlapon.
Pár kérdés foglalkoztat, de nagyon:

1. Igaz-e, hogy fegyelmi eljárás indult a jegyző asszony ellen? Ha igaz, akkor mi az oka?
2. Mikor kezdődnek meg a struktúrális átalakítások?

steven the great

Hozzászólások száma: 19
pontozás: 27

Vissza az elejére Go down

Re: Pár kérdés a polgármesterhez vagy ahhoz aki tudja a választ

Témanyitás by gipszjaka.b on Szer. Jún. 15, 2011 4:50 pm

Ezekre én is kíváncsi vagyok! Meg arra is, hogy hogy állnak a város dolgai, mi van a stranddal, vízművel, rendelőintézettel, hogy haladnak az átalakítások, bölcsöde,stb. Nagyon nagy a csend, nem történik semmi a városban,csak a nagy csend és a hallgatás. Ja bocsánat, lett cigányirodánk,ezt az újságban olvastam, de hogy minek? Lett volna jobb helye annak a 82 milliónak,ez megint megy a feneketlen kútba integrálás címszó alatt,meg nyílván 1-2 ember zsebébe.

steven the great írta:Régóta nagy a csend a honlapon.
Pár kérdés foglalkoztat, de nagyon:

1. Igaz-e, hogy fegyelmi eljárás indult a jegyző asszony ellen? Ha igaz, akkor mi az oka?
2. Mikor kezdődnek meg a struktúrális átalakítások?

gipszjaka.b

Hozzászólások száma: 9
pontozás: 15

Kérdéseket a megadott címre küldjétek!

Témanyitás by fülöpbéla on Csüt. Jún. 16, 2011 12:29 pm

steven the great írja: Régóta nagy a csend a honlapon.

FB: igen más tájékoztatási tematika alakult ki. Ha valakinek valós kérdése van az a kérdését tegye fel a www.mezokovacshaza.hu , vagy a titkarsagpolghiv@mezokovacshaza.hu e-mail címre " innen pontos választ fog kapni. Ezzel vége szakadt annak az áldatlan állapotnak amikor a "vak vezeti a világtalant"
gipszjaka.b Írja: Nagyon nagy a csend, nem történik semmi a városban,csak a nagy csend és a hallgatás. Ja bocsánat, lett cigányirodánk,ezt az újságban olvastam, de hogy minek? Lett volna jobb helye annak a 82 milliónak,ez megint megy a feneketlen kútba integrálás címszó alatt,meg nyílván 1-2 ember zsebébe.

FB: Nem értem ha nem tudsz semmit miért kezdesz rémhíreket terjeszteni? Az emberi rosszindulat és irigység látom még mindég túlteng nálad. Pedig a Mezőkovácsházi embereknek ez a rossz természet már igen sokba került. Kérlek válts lépést!
Miért?
Minek kellene történni?
Hogy az a te gondolkodásod szerint valami legyen. Tájékozódj és akkor meglátod hogy az önkormányzatunk életében soha nem látott (nagyságú, jelentőségű,) dolgokon munkálkodik a város vezetése!

fülöpbéla

Hozzászólások száma: 304
pontozás: 330

Témanyitás by bellakg on Kedd. Jún. 28, 2011 9:20 am

Nem létezik, hogy senkinek nincs egy kérdése sem. A városi honlapon is ugyanekkora a pangás.
Az igaz, hogy a trollok miatt ez a fórum sem ért sokat, de legalább szórakoztató volt. Twisted Evil
Amúgy minek bölcsőde? (tudom, hogy már rég eldöntötték) Ez nem fogja itt tartani a jónépet. Értelmes munkahelyekre lenne szükség.
Basketball

bellakg

Hozzászólások száma: 18
pontozás: 25

Hozzászólás az előzmény idézésével Hozzászólás szerkesztése/törlése Kérdéseket a megadott címre küldjétek!

Témanyitás by fülöpbéla on Szer. Jún. 29, 2011 5:18 am

Nem értem hogy érted Tisztelt bellakg hogy senkinek nincs kérdése? Hisz te is feltettél egyet, "Amúgy minek bölcsőde? ,, Persze nem a megfelelő címre. De ha ezt a kérdést sokan felteszik a megadott címre bizonyára az illetékes megküldi a választ. De a kérdést a kijelölt címekre tedd fel, bizonyára ha ez a lakosságot érdemben foglalkoztatja (többen kérdik) az illetékes meg fogja keresni a módját hogy a kérdezőket információhoz juttassa.
Írod hogy "Az igaz, hogy a TORLLOK miatt ez a fórum sem ért sokat,,,
Ilyen sommás minősítés után ki a fene mer véleményt formálni,?
Ha te tudod mi az ami "Ez nem fogja itt tartani a jó népet. ,, Írd meg had okuljunk belőle! Az hogy ki mit tart "Értelmes munkahelyekre lenne szükség.,, értelmes munkahelynek azt mindenki eldönti. Esetleg, írd meg a te verziódat az értelmes "munkahelyről,,. Lehet hogy nem maradsz vele egyedül. De azon sem csodálkoznék ha senkinek sem volna hiánya az értelmes munkahelyből.

fülöpbéla

Témanyitás by zsofillaolah on Szer. Jún. 29, 2011 7:07 am

A választások előtt mindent ígértek a jelöltek. Olvasom a szórólapon, hogy a fiatalokat be fogják vonni a város életébe, szeretnék, ha a diplomások a városban maradnának. Ehhez képest az egyetemet végzett , álláskereső fiatalnak közmunkában felajánlják a baromfi-feldolgozót. Ha nem fogadja el, mindent megvonnak. Így tényleg lehet egzisztenciát teremteni!? Ha valaki itt szeretne maradni, a tudásának megfelelően meg kellene becsülni, nem pedig megalázni. Tudom, hogy ma ilyen törvények vannak, de úgy gondolom, hogy egy város vezetésének tudnia kellene, hogy kik élnek a városban, milyen végzettséggel rendelkeznek azok, akik nem találtak munkát. Törődni kellene velük. Nem hiszem, hogy nem lehet olyan tevékenységet találni nekik, amellyel a legjobban hasznára lehetnének Mezőkovácsházának
Látom, hogy a válaszoló nem ért egyet a kritikus hangokkal, szerinte nem ide kellene feltenni a kérdéseket, de akkor minek van a fórum?
Arra kellene törekedni, hogy a város lakói szeressenek itt élni, s akkor a bölcsődére is szükség lesz, mert a fiatalok is itt képzelnék el a jövőjüket.

zsofillaolah

Hozzászólások száma: 6
pontozás: 6

Témanyitás by bellakg on Szer. Jún. 29, 2011 10:06 am

Nem értem hogy érted Tisztelt bellakg hogy senkinek nincs kérdése? Hisz te is feltettél egyet

Tipikus.... Rolling Eyes
A fórumnak épp az lenne a lényege, hogy bizonyos határok között szabadon lehessen vitatkozni, érvelni, új ötleteket felvetni. Persze szükség lenne egy "főállású" moderátorra is a trollok kiszűrésére.
Troll: A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog), azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja meg a témába vágó eszmecserét.
Ami a városi honlapon "működik" az NEM fórum! Lehet annak nevezni, de nem az.
Fontos, hogy legyen kultúrált eszmecsere, mert több szem többet lát!

bellakg

Hozzászólások száma: 18
pontozás: 25

Témanyitás by Dr. Turcsán Zsolt on Szer. Jún. 29, 2011 10:55 am

Tisztelt zsofillaolah!

Találjuk ki együtt, gyere segíts nekem. Valóban a törvényi szabályozók megnehezítik a helyzetünket, de gondolkodjunk közösen. Kíváncsi vagyok a véleményedre és a javaslataidra, hogy ezt a problémát, hogyan tudjuk megoldani és a fiatalok helyzetén könnyíteni.Szívesen találkozom Veled!

Dr. Turcsán Zsolt

Hozzászólások száma: 502
pontozás: 529

http://www.mkovacshaza.hu

A megoldás kulcsa mindenkinél ott van!

Témanyitás by fülöpbéla on Csüt. Jún. 30, 2011 8:01 am

A választások előtt mit ígért egy egy jelölt azon kár rágódni. A választáson kiderült hogy a választók kit tartottak hitelesnek. Továbbiakban csakis a megválasztott polgárral kell a kapcsolatot tartaní, hisz Őt hozta a lakosság helyzetbe. Én nem hallottam olyan fiatalról aki jelentkezett a választott képviselő bármelyikénél, hogy Ő szeretne a város életébe aktívan közreműködni, megjelölve azt a készséget amivel rendelkezik, és elutasították volna, hogy nem kívánják bevonni a város életében. Igen készségről beszélek nem iskolai végzettségről. Mert hasznosítani csakis a munkaerő piac által kívánt készségekre van igény. Ha valaki eladható készségekkel nem rendelkezik, az se érezze magát elveszetnek hisz a kormányok több milliárdos képzést folytattak, folytatnak, hogy a dolgozni akarókat felvértezze a munkaerő piacon eladható készségekkel. Mert ugyebár ha a sivatagon át akarunk kelni nem szánkó, hanem teve szükséges. Ezért fordul az elő hogy egyetemet végzett de a piacon eladható készséggel nem rendelkezik az egyetemet végzett , álláskereső fiatalnak közmunkában felajánlják a baromfi-feldolgozót. Mert annál megalázóbb nincs mint amikor egy életerős fiatal segélyen van. Mert segélyen lenni, az nem vezet sehová. Ha valaki itt szeretne maradni, az tegyen meg mindent hogy az élet által szükséges és hasznosítható piacképes készségekkel rendelkezzen. Ehhez a folyamathoz a kormány komoly támogatást nyújt, Magukra valamit adó munkavállalók különböző forrásokból utánanézhetnek hogy az országnak, vagy a szűkebb környezetében milyen készségekre van igény, azt megszerzi és bekapcsolódik az ország vagy helyi igényeknek megfelelően. Ezt a város vezetése, a munkaügyi központtal karöltve bizonyára segíteni fogja, de ennek az alapvető feltétele a kapcsolatártás és a saját készségeink és a környezetünk igényének ismerete. Mint ahogy mondják "a néma gyereknek az anyja sem érti a szavát,,. Tehát a gombot kell a kabáthoz varrni és nem a kabátot a gombhoz. A saját problémáját mindenkinek saját magának kell elsődlegesen megoldani, jóllehet ebben a megfelelő intézmények segítséget nyújtanak. de azt hogy ki milyen készségekkel rendelkezik azt mindenkinek Önmagának kell hogy önvizsgálatot tartson, majd döntést hozzon. Segíteni csak azon lehet aki azt igényli és ismeri saját korlátait, és saját célját. Nem hiszem, hogy nem lehet olyan készséget elsajátítani, amellyel a legjobban hasznára lehetnének Mezőkovácsházának, vagy az országnak. Ha megvalósításához anyagi forrás is szükséges ez is biztosítva van, az igénybe vett forrás egy részét vissza sem kell téríteni!
Felszeretném hívni a figyelmet hogy én nem vagyok VÁLASZOLÓ csak egy fórumozó, leírom hogy én hogy látom, ezzel lehet egyetérteni, vitatkozni, vagy ellentétes véleményt formálni, majd az élet megadja a választ. De ha mindenki törekszik a saját problémájának a felismerésére minnél gyorsabb és hathatósabb megoldására, így ez járna a legkisebb megrázkódtatással!

fülöpbéla

Témanyitás by zsofillaolah on Csüt. Jún. 30, 2011 9:02 am

Kedves fülöpbéla!

Tiszteletben tartom a véleményed és megértettem, hogy nem vagy VÁLASZOLÓ! Az írásomban említett történet lezárult. A felajánlott közmunka nem lett elfogadva, így most egy fillér jövedelem sem jár. Bebizonyosodott, hogy nem itt kell keresni a boldogulást. Az ilyen esetek láttán nem csodálkozom azon, hogy sokan külföldre mennek. Itt nem a segélyről van szó, senki nem akar ebből élni! Gondolod, hogy 28000 Ft-ból meg lehet élni? Nem beszélve arról, hogy ezek a fiatalok nem tétlenül ülnek, többen közülük önkéntes munkát végeznek, kihasználva tudásukat és nyelvismeretüket. Csak az a baj, hogy ettől csak éhen lehetne halni. Ami pedig a munkaügyi irodát illeti, szerinted segítség az, hogy az embereket nem egyénként nézve ajánlanak valamit?

zsofillaolah

Minden tudás annyit ér amennyit megvalósítanak belőle!

Témanyitás by fülöpbéla on Csüt. Jún. 30, 2011 9:47 am

Kedves zsofillaolah
Nem szabad ilyen könnyen meghátrálni.
Ezért most vázlatosan leírok egy igaz történetet, ami ebben az évben történt. Az egyik Mezőkovácsházi polgár Úgy gondolta hogy lépést kellene váltani. Ezért kutatásba kezdet a munka világába hol és hogyan értékesíthetné a meglévő készségét. Arra nem is gondolt hogy segélyé folyamodjon. vagy napszámosnak (minimálbérért) álljon. Talált is munkát, mint vállalkozó fel is fogta. (nem mint napszámos) A referencia munkához minimum 5 munkavállalóra volt szükség. a referencia munka jól sikerült, így megnyílt a lehetősége a nagyobb munkák felé. Csak mellesleg megjegyezném a szóban forgó személynek 8-ált. nál nincs magasabb végzettsége. (de van piacképes készsége) Már kb. 3 hónapja mintegy 30 fővel dolgozik. A munkavállalókat nem alázta meg a minimál bérrel: Mintegy 300-ezer bruttót fizet/hó. A kilátás:Több évre szóló munka. Igen ez is járható út.

fülöpbéla

Témanyitás by zsofillaolah on Kedd. Júl. 05, 2011 6:00 pm

Tisztelt Dr. Turcsán Zsolt!

Köszönöm , hogy reagáltál az írásomra! Sajnos a történet, amiről beszámoltam, nem végződött jól. A baromfi-feldolgozói munka nem lett elfogadva és ezért két nap múlva mindent megvontak, megszüntettek, ami egy munkakereső diplomásnak segíthetett volna valamit. Ezek után most látom, hogy az önkormányzat szeretné tudni, hány diplomás van, szeretne hírlevelet küldeni stb. Ez nagyon jó, ha csak ennyit is sikerült elérni a hozzászólásommal , örülök. Kicsit későn jött, mert ez már azokon nem segít, akik kiestek a rendszerből! Vagy igen?

zsofillaolah

A cél szentesíti az eszközt!

Témanyitás by nagyistván on Szer. Júl. 06, 2011 2:36 pm

Tisztelt fülöpbéla kikutattam az általad említett munkalávalót, csak gratulálni lehet neki, hisz nem csak magának hanem, a mai napig nem 30 hanem 90 munkavállalónak teremtett munkahelyet és úgy ahogy írtad nem alázza meg őket a minimál bérrel, hanem annak négyszeresét fizeti. természetesen teljesen legálisan. Persze Őneki könnyű, hisz nem pazarolta az idejét, egy semmilyen konkrét készségre nem tanító egyetem elvégzésére. Én csak azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy minnél előbb tájékozódjon hogy milyen készségek szükségesek a városunkban, kínálkozó munkalehetőségek elvégzésére. Aki úgy érzi hogy birtokába van a szükséges készségnek ne tétovázzon vágjon bele. Ha hiányzik a munkanézéshez szükséges ismeretek, vegye igénybe a működő képzést. Ha a munkahely teremtéshez több munkalávaló szükséges keressék meg az alkalmas személyeket és közösen teremtsenek maguknak munkahelyet. Mert Magyarországon ennek van jövője. Mert amint mondják a ,,vonatra fel kell szállni, de az nélkülünk is elindul, csak a lemaradók érnek később és fáradságos úton a célba". De el lehet menni külföldre és ott a legalja munkával kezdeni. És ha hazajövünk lehet regélni a külföldön megálmodott, de soha meg nem valósult álmainkról.
“A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni.” (Nelson Mandela)

nagyistván

Hozzászólások száma: 256
pontozás: 277

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics